Tuntikuvaukset

Syksyn harrasteryhmät julkistetaan elokuun alussa ja ilmoittautuminen ryhmiin on elokuussa. 

Harrasteryhmien syyskausi 2.9. - 15.12.2024

LASTEN LIIKUNTA

 

VAUVAJUMPPA

Vauvajumppassa aikuisella syke nousee, lihakset pääsevät töihin ja kunto kasvaa. Tunneilla edetään rennosti vauvan tarpeet huomioiden, tehden sekä sykkeen nostatusta että lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyjä. Vanhemman sylissä liikkuessaan vauva saa kokemuksen liikkeen ja musiikin rytmistä, sekä erilaisista asennoista ja liikkeistä. Mikäli lapsi viihtyy itsekseen tai vaikka nukkuu tunnin aikana, voi liikkeet tehdä myös ilman lasta.

Mukaan vauvajumppaan tarvitset pyyhkeen/viltin lapsen alle, sillä teemme välillä liikkeitä lattiatasossa. Voit ottaa lapselle mukaan leluja. Aikuisella olisi hyvä olla rennot jumppavaatteet sekä juomapullo.

Ohjaajat: Elina Niemi ja Meri Pakarinen

 

TAAPEROJUMPPA 1-3v

Taaperojumppa on 1-3 vuotiaan kävelytaitoisen lapsen ja aikuisen riemukas yhteinen jumppahetki. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Jumppa kehittää liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoa, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. Vapaata temmellystä ympäri temppuratoja sekä ohjattuja liikuntaleikkejä. Taaperojumpassa jumppaillaan mukavissa vaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaaja: Satu Prihti ja Liisa Vähämäki-Eerikäinen


LIIKKARIT 3-4v ja 5-6v

Liikkari on lapsille suunnattu monipuolinen ja hauska liikuntahetki. Liikkarissa opitaan leikin ohessa erilaisia liikunnallisia ja sosiaalisia perustaitoja. Tunnilla opitaan leikinomaisesti kehonhallintaa, tasapainoa, ketteryyttä ja koordinaatiota. Tärkeintä on liikunnan ilo ja onnistumisen elämykset. Jokaisella liikuntakerralla on tietty aihe, jonka ympärille tuokio rakentuu. Liikkarissa touhutaan sisäliikuntavaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaajat: Maria Arjoniemi, Helena Hacklin, Ninna Vinkki, Nea Arjoniemi ja Mandi Mäenhovi 

 

VOIMISTELU 

Voimistelukoulut yhteistyössä Someron Säästöpankin kanssa.

VOIMISTELUKOULU 3-4v

Voimistelukoulu 3-4-vuotiaille on monipuolinen ja vauhdikas jumppa, jossa harjoitellaan leikin siivittämänä voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla harjoitellaan yhdessä toimimista erilaisten leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan eri liikuntavälineisiin. Tunneilla touhutaan paljain jaloin, juomapullon voi ottaa mukaan.

Ohjaajat: Hilla Lehtoranta, Helmi Lehtoranta, Aurelia Björklund, Elina Kankare

 

VOIMISTELUKOULU 5-7v, kaksi ryhmää. Ryhmä A ja ryhmä B 

5-7-vuotiaiden voimistelukoulu on ryhmä, jossa pääsee tutustumaan voimistelun lajitaitoihin monipuolisesti liikkuen.  Tunnilla liikutaan leikinomaisesti eri liikunnan osa-alueita kehittäen, kuten ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, unohtamatta yhdessäolon riemua. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ryhmä A ohjaajat: Henna Nummela, Mira Merivirta, Jenna Erkkilä ja Olga Kivelä.  

Ryhmä B ohjaajat: Elina Kankare, Helmi Lehtoranta, Nelma Roslöf ja Isabella Mandelin

 

VOIMISTELUKOULU 8-12v 

Voimistelukoulu 8-12-vuotiaille on monipuolinen ja voimistelutaitoja kehittävä harrastus. Tunneilla harjoitellaan voimisteleluliikkeitä sekä kehitetään monipuolisesti eri liikunnan osa-alueita mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia. Tunneilla edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ohjaajat: Hilla Lehtoranta, Helmi Lehtoranta, Aurelia Björklund, Elina Kankare

 

MINIT

Minit on syksyllä 2023 perustettu uusi joukkuevoimistelun esivalmennusryhmä 2016-2017 syntyneille. Mineissä pääsee tutustumaan joukkuevoimisteluun matalalla kynnyksellä ja harjoittelemaan lajin perusteita iloisessa porukassa kohti siirtymistä joukkueeksi ja kilpailemaan tulevaisuudessa.

Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa 1h 30 min kerrallaan.


Keskiviikkoisin klo 17.30-19 Ammattikoululla ja lauantaisin 10-11.30 Talsoilan koululla. 

Ohjaajat: Pia Järvi, Helmi Lehtoranta, Hilla Lehtoranta, Julia Järvi, Alisa Rinne, Venla Koistinen, Emma Mäki

 

TEMPPUILU

 

TEMPPURATA 4-6V  UUSI!

Temppurata -tunnilla harjoitellaan perusliikuntataitoja suositun temppuradan avulla. Temppurata koostuu erilaisista välineistä, kuten puolapuista, köysistä, renkaista ja patjoista. Temppuradalla hypitään, pyöritään, tasapainoillaan ja roikutaan, joka on loistava tapa kehittää lapsen motorisia taitoja. Tunti sopii tytöille ja pojille. 

Tunnilla lapset saavat vapaasti kiertää temppurataa ohjaajan avustamana ja läsnäollessa.

Ohjaajat: Sanni Mikkola, Jenna Erkkilä, Saara Sinisalo ja Vilhelmiina Reuna

 

FREEGYM-TEMPPUKOULU 7-10v

Temppukoulu on hauska ja monipuolinen liikuntaharrastus lapselle. Se sopii niin tytöille kuin pojillekin. Tunnilla opitaan kehon monipuolista käyttöä harjoittelemalla kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, päällä- ja käsilläseisontaa sekä muuta temppuilua. Tunti vahvistaa lapsen keskittymis- ja koordinaatiokykyä. Tunti sopii tytöille ja pojille.  

Ohjaajat: Jamel Mustonen, Sanni Mikkola, Jenna Erkkilä

 

TELINEVOIMISTELU 8-15v

Telinevoimistelu on monipuolinen harjoitustunti, joka sisältää telinevoimistelunliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunnilla harjoitellaan iloisella mielellä ja otetaan ilo irti uuden oppimisesta! Tunti sopii tytöille ja pojille. 

Tavoitteena on, että jokainen voimistelija oppisi kauden aikana telineillä permanto, puomi, rekki ym. perusliikkeitä, edeten oman taitotason mukaisesti.

Ohjaajat: Sanni Mikkola, Jenna Erkkilä, Saara Sinisalo ja Vilhelmiina Reuna

 

TANSSI

 

DANCE AND BEAT -TANSSIRYHMÄT 5-7v, 8-12v ja 13-17v 

Dance and Beat on harrastetanssiryhmä, jossa tanssitaan hyvällä ja rennolla meiningillä uusimpien hittibiisien tahtiin. Ryhmän toiveiden mukaan kokeillaan myös eri tyylilajeja ja harjoitellaan improvisaatioharjoituksia sekä tekniikkaharjoituksia. Tunnilla pääsee myös luovuus valloilleen, kun saa suunnitella itsenäisesti omia koreografioita. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja kevyet tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin.

Ohjaajat: Isabella Sillstén-Olufuwa, Tiuku Suomi ja Helmi Lehtoranta

 

© Antti Aaltonen
© Antti Aaltonen