Tuntikuvaukset

LASTEN LIIKUNTA


VAUVAJUMPPA

Vauvajumppassa aikuisella syke nousee, lihakset pääsevät töihin ja kunto kasvaa. Tunneilla edetään rennosti ja turvallisesti, vauvan tarpeet huomioiden, tehden sekä sykkeen nostatusta että lihaskuntoliikkeitä ja venyttelyjä. Vanhemman sylissä liikkuessaan vauva saa kokemuksen musiikin ja liikkeen rytmistä, sekä erilaisista asennoista ja liikkeistä. Mikäli lapsi viihtyy itsekseen tai vaikka nukkuu tunnin aikana, voi liikkeet tehdä myös ilman lasta.

Mukaan vauvajumppaan tarvitset pyyhkeen/viltin lapsen alle, sillä teemme välillä liikkeitä lattiatasossa. Voit ottaa lapselle mukaan pienen lelun. Aikuisella olisi hyvä olla rennot jumppavaatteet, kengät sekä juomapullo.

Ohjaaja: Elina Niemi


TAAPEROJUMPPA 1-3v

Taaperojumppa on 1-3 vuotiaan kävelytaitoisen lapsen ja aikuisen riemukas yhteinen jumppahetki. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Jumppa kehittää liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoa, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. Vapaata temmellystä ympäri temppuratoja sekä ohjattuja liikuntaleikkejä. Taaperojumpassa jumppaillaan mukavissa vaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaaja: Satu Prihti ja Liisa Vähämäki-Eerikäinen


LIIKKARI 3-4v ja 5-6v 

Liikkari on lapsille suunnattu monipuolinen ja hauska liikuntahetki. Liikkarissa opitaan leikin ohessa erilaisia liikunnallisia ja sosiaalisia perustaitoja. Tunnilla opitaan leikinomaisesti kehonhallintaa, tasapainoa, ketteryyttä ja koordinaatiota. Tärkeintä on liikunnan ilo ja onnistumisen elämykset. Jokaisella liikuntakerralla on tietty aihe, jonka ympärille tuokio rakentuu. Liikkarissa touhutaan sisäliikuntavaatteissa paljain jaloin tai pehmeillä sisätossuilla. Juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan. 

Ohjaajat 3-4v: Hilla Lehtoranta, Emma Mäki, Helmi Lehtoranta, Ninna Vinkki

Ohjaajat 5-6v: Maria Arjoniemi, Helena Hacklin, Emma Mäki ja Ninna Vinkki


VOIMISTELU 

Voimistelukoulut yhteistyössä Someron Säästöpankin kanssa.

VOIMISTELUKOULU 3-4v

Voimistelukoulu 3-4-vuotiaille on monipuolinen ja vauhdikas jumppa, jossa harjoitellaan leikin siivittämänä voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla harjoitellaan yhdessä toimimista erilaisten leikkien ja pelien avulla sekä tutustutaan eri liikuntavälineisiin. Tunneilla touhutaan paljain jaloin, juomapullon voi ottaa mukaan.

Ohjaajat: Hilla Lehtoranta, Helmi Lehtoranta, Aurelia Björklund, Elina Kankare


VOIMISTELUKOULU 5-7v, kaksi ryhmää. ryhmä A ja ryhmä B 

5-7-vuotiaiden voimistelukoulu on ryhmä, jossa pääsee tutustumaan joukkuevoimistelun alkeisiin.  Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla on hauskaa liikkumista, temppuilua sekä musiikin tahdissa tekemistä, unohtamatta yhdessäolon riemua. Tuntien sisältö vaihtelee aina teemojen mukaan. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä sekä tarjota iloisia hetkiä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ryhmä A ohjaajat: Henna Nummela, Mira Merivirta, Jenna Erkkilä ja Olga Kivelä

Ryhmä B ohjaajat: Elina Kankare, Helmi Lehtoranta, Nelma Roslöf


VOIMISTELUKOULU 8-12v 

Voimistelukoulu 8-12-vuotiaille on monipuolinen ja voimistelutaitoja kehittävä harrastus. Tunneilla harjoitellaan voimisteleluliikkeitä sekä kehitetään monipuolisesti eri liikunnan osa-alueita mm. ketteryyttä, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa. Voimistelukoulussa rohkaistaan lapsia olemaan luovia ja ilmaisullisia. Tunneilla edetään lapsen taitojen mukaan, jolloin harjoittelu on mielekästä. Tunnille joustavat sisäliikuntavaatteet päälle ja mukaan juomapullo. Jumpassa ollaan paljain jaloin.

Ohjaajat: Hilla Lehtoranta, Helmi Lehtoranta, Aurelia Björklund, Elina Kankare


MINIT

Minit on syksyllä 2023 perustettu uusi joukkuevoimistelun esivalmennusryhmä 2016-2017 syntyneille. Mineissä pääsee tutustumaan joukkuevoimisteluun matalalla kynnyksellä ja harjoittelemaan lajin perusteita iloisessa porukassa kohti siirtymistä joukkueeksi ja kilpailemaan tulevaisuudessa.

Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa 1h 15 min kerrallaan.

Mineillä syyskausi starttaa viikolla 34. 
Tiistaisin klo 17-18.15 Ammattikoululla ja lauantaisin 10-11.15 Talsoilan koululla. 
Tiistaina 22.8. Huoltajille järjestetään infotilaisuus harjoitusten aikana ammattikoululla.

Ohjaajat: Pia Järvi, Heidi Järvi, Julia Järvi, Helmi Lehtoranta, Hilla Lehtoranta, Amanda Saari, Sara Selin


TEMPPUILU


TELINEVOIMISTELU 8-15v (kaksi eri ryhmää)

Telinevoimistelu on monipuolinen harjoitustunti, joka sisältää telinevoimistelunliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunnilla harjoitellaan iloisella mielellä ja otetaan ilo irti uuden oppimisesta! Tunti sopii tytöille ja pojille. 

Tavoitteena on, että jokainen voimistelija oppisi kauden aikana telineillä permanto, puomi, rekki ym. perusliikkeitä, edeten oman taitotason mukaisesti.

Ohjaajat: Roni Vacker, Elina Kankare, Sanni Mikkola ja Saara Sinisalo 


FREEGYM-TEMPPUKOULU 7-10v

Temppukoulu on hauska ja monipuolinen liikuntaharrastus lapselle. Se sopii niin tytöille kuin pojillekin. Tunnilla opitaan kehon monipuolista käyttöä harjoittelemalla kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, päällä- ja käsilläseisontaa sekä muuta temppuilua. Tunti vahvistaa lapsen keskittymis- ja koordinaatiokykyä. 

Ohjaajat: Jamel Mustonen, Sanni Mikkola, Jenna Erkkilä


TANSSI


DANCE AND BEAT -TANSSIRYHMÄT 5-7v, 8-12v ja 13-17v 

Dance and Beat on harrastetanssiryhmä, jossa tanssitaan hyvällä ja rennolla meiningillä uusimpien hittibiisien tahtiin. Ryhmän toiveiden mukaan kokeillaan myös eri tyylilajeja ja harjoitellaan improvisaatioharjoituksia sekä tekniikkaharjoituksia. Tunnilla pääsee myös luovuus valloilleen, kun saa suunnitella itsenäisesti omia koreografioita. 

Mukaan tarvitset juomapullon ja kevyet tanssivaatteet. Tanssia voi sisäkenkien kanssa tai paljain jaloin.

Ohjaajat: Isabella, Tiuku Suomi ja Helmi Lehtoranta© Antti Aaltonen
© Antti Aaltonen