FNV joukkueille onnistumisia kotikisoissa

8.11.2023

Forssan Voimisteilijat järjestivät lauantaina 4.11. joukkuevoimistelun Säästöpankki Cup -kilpailun. Joukkuevoimistelussa kilpaillaan syksyisin välineillä, joten kilpailumatolla nähtiin tällä kertaa kimaltavien pukujen ja säihkyvien hymyjen lisäksi myös palloja, vanteita ja keiloja. Tapahtumaan osallistui yhteensä 347 voimistelijaa kolmestakymmenestäkahdeksasta joukkueesta. Joukkueita kilpaili yhteensä kuudessa eri sarjassa, aina 8-10-vuotiaista 14-16-vuotiaisiin. Yleisöäkin riitti jokaiseen kolmeen kilpailublokkiin hienosti, yleisömäärän ollessa 351. Talkoolaisia kilpailuissa oli huimat 100. Seura kiittää talkoolaisia loistavasta työpanoksesta ja talkoohengestä.

Forssalaisjoukkueet ottivat tutun kilpailuareenan taidokkaasti haltuun, kun peräti neljä seuran joukkuetta suoritti itsensä mitalisijoille. 12-14-vuotiaiden harrastesarjassa Adalia saavutti ensimmäisen sijan kategorialla kolme, samassa sarjassa Adeline sijoittui pallo-ohjelmallaan hienosti kategoriaan viisi. 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa palkintojenjaossa nähtiin kaksi forssalaisjoukkuetta, kun Adexia palkittiin pronssisin ja Adelle kultaisin mitalein. Adexia saavutti kilpailuissa kategorian kaksi yhteispistein 15.500 ja Adelle kategorian kaksi yhteispistein 16.050. 14-16-vuotiaiden harrastesarjassa nähtiin Corales Azul, jonka suoritus palkittiin myöskin kultaisin mitalein ja yhteispistein 14.100. Kaikki palkitut forssalaisjoukkueet kilpailivat välineenään vanne.

8-10-vuotiaiden sarjassa Team Bixia palkittiin tuomareiden kunniamaininnalla. Tuomaristo huomioi kunniamaininnassaan joukkueen ilon ja innostuksen sekä lajista nauttimisen. Arielle saavutti kovatasoisessa 10-12-vuotiaiden sarjassa kategorian 3 ja samassa sarjassa Arianna saavutti kategorian 8. Myös seuran stara-joukkueet Arianna S ja Bixia pääsivät esiintymään kilpailuissa. Kaikki forssalaiset alle 12-vuotiaiden joukkueet suorittivat kilpailuohjelmansa pallon kanssa.

Kilpailupäivässä riitti vilinää ja vilskettä, kun seuran noin sata talkoolaista saapuivat aamuseitsemältä rakentamaan kilpailuhallia. Lämmittelytilaa ja voimistelumattoja löytyi niin Feeniksistä kuin viereiseltä Kuhalan koululta ja seuran talkoolaiset kuljettivat joukkueita lämmittelyputken läpi aina kilpailumatolle asti. Varsinaisen kilpailuareenan keskiössä oli kilpailumatto, jonka edessä pitkän pöydän ääressä tuomarit työskentelivät ja arvioivat joukkeita. Kilpailusuorituksen jälkeen joukkueet pääsivät fiilistelemään omaa suoritustaan ja seuraamaan seuraavaa joukkuetta kiss and cry -sohvalle. Päivä oli onnistunut niin forssalaisjoukkueiden suoritusten kuin kisajärjestelyiden osalta ja seura sai kiitosta hyvin järjestetystä kilpailusta.